dinsdag 13 augustus 2019

13/8 San Francisco - Monterey

Opnieuw genoten we van het ontbijt bij Starbucks. We bekeken nog een keer het prachtige uitzicht van de kamer, checkten uit en stapten in de auto.

 

De rit naar Monterey was maar twee uurtjes, dus we waren er zo. Lunch hadden we bij het London Bridge Cafe. Hier serveerden ze niet-geheel-onaardige imitaties van Britse gerechten. Interessanter was dat veilinghuis RM Sotheby's een uitstalling van een aantal dure auto's vlakbij had. Dit alles ter gelegenheid van Monterey Car Week.


Het belangrijkste onderdeel van de dag was de 2,5 uur durende whale-watching sessie. Ze gaven van te voren geen garantie op het zien van walvissen, maar er waren die dag al bultruggen gespot, dus we hadden een goede kans om wat te zien. 

Het overtrof alle verwachtingen. We zagen een ongelofelijke hoeveelheid bultruggen, zeeleeuwen, dolfijnachtigen en allerlei vogels. De walvissen waren zelfs zo vriendelijk om een aantal keer boven water te springen, met z'n tweeën zelfs. Dat was ook volgens de crew een zeer uniek gebeuren. 


Het weer was heerlijk en de natuur was prachtig. We hebben ervan genoten.

We dineerden in een lokaal Thais restaurantje, waar Freek de fancy versie van een van z'n favorieten at: chicken noodle-soup.

 

Na het eten maakten Arjen en ik nog een rondje door Carmel via de 17-mile drive. Het was al donker en er was vrijwel geen straatverlichting, dus daar hebben we weinig foto's van. Het was weer een chille dag. Tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.