maandag 11 augustus 2014

Beara Peninsula

Na onze lazy day van gisteren, waren we vandaag ook nog niet echt actief.
Uiteraard liepen Tanja en ik een rondje, waarna we gingen ontbijten met de mensen die al wakker waren. Ik noem geen namen, maar Anne Laura moest om 9.30 uur wakker gemaakt worden ;-)
We dronken een bakje koffie en aten het restant van de lemon drizzle cake op. Daarna gingen de dames boodschappen doen in Kenmare. Na de lunch werd het tijd voor wat actie.



We besloten om het Beara Peninsula, het schiereiland waar ons vakantiehuis op staat, te gaan verkennen.



Dit schiereiland is bezaaid met vissersdorpjes. Vroeger was het een toevluchtsoord voor smokkelaars, waar de Ieren goede zaken deden door sardientjes te ruilen tegen gesmokkelde Franse cognac. Onderweg stopten we diverse keren, zoals in Castletownbere, waar een veerboot vaart naar Bere Island.





In Castletownbere is een bar met een authentieke matchmaking booth, een ruimte waar nog tot een generatie terug families van stellen die werden 'gekoppeld' onderhandelden over de huwelijksvoorwaarden.
Daarna reden we door naar het Dzogchen Beara Meditation Retreat Centre. We waren gewoon aan een bakje koffie toe en genoten er van het mooie uitzicht. Verder is dit spirituele gedoe niet echt aan ons besteed, we namen dan ook niet deel aan de guided meditation suitable for beginners. Volgens mij waren de bezoekers na onze visite danig in de war en hadden ze minimaal enkele dagen nodig om weer in het reine met zichzelf te komen...











Op de punt van het schiereiland gaat er een kabelbaan naar het Dursey Island, dat vlak voor de kust ligt. We wilden graag naar de overkant, maar de kaartjesverkoper vertelde ons dat er nog 40-60 mensen van het eiland terug moesten naar de vaste wal. En aangezien er maar 6 per keer mee konden, leek het ons niet zo verstandig om te gaan. Dat was wel jammer. Gelukkig hebben we de foto's nog!







Via Ballydonegan en Allihies reden we weer terug naar huis. Dat gedeelte van de kust was echt supermooi. In Allihies waren de huizen in allemaal mooie kleuren geschilderd. Erg leuk om te zien.







Rond 18.00 uur waren we weer in ons vakantiehuis, waar met vereende krachten een maaltijd in elkaar werd gedraaid: fusilli met wokgroenten, bolognesesaus en gehakt.
Ik hoop dat we morgen eens gaan winkelen ;-)

1 opmerking:

  1. Die blauwe huizen vallen, denk ik, toch 't meest bij je in de smaak hè Betty? Maar blauwe nagels ook, zie ik...! ;) Wel jammer van die kabelbaan. "Maar je kunt niet alles hebben hè", zeg jij dan wel eens... ;) Wat denk je, kun je de mannen meekrijgen om te winkelen, of wordt dat nog 'n hele uitdaging? Wij gaan morgen naar Delft, een beetje relaxed aan sightseeing doen en zo. En even op Cornelis z'n nieuwe werkplek kijken, op politiebureau Delft. Veel groetjes weer hè en slaap lekker!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.