dinsdag 19 augustus 2014

Kylemore Abbey & Connemara National Park

Vanochtend gingen we om 8.30 uur ontbijten. Na het voortreffelijke eten in The Wild Honey Inn zijn we wel een beetje erg verwend geraakt...



Na het eten werd er getennist door de kids en rond 10.30 uur vertrokken we.



Als eerste stop stond Kylemore Abbey op het programma. Dit neogotische kasteel staat aan een meer tegenover de uitlopers van de Twelve Bens. Mitchell Henry liet dit kasteel bouwen voor zijn vrouw. Na haar dood verkocht hij het. Benedictijner nonnen uit Ieper zochten hier tijdens de Eerste Wereldoorlog hun toevlucht en namen het kasteel in gebruik als abdij. De nonnen runden er jarenlang een meisjesschool. Als echte cultuurbarbaren namen we niet de tijd om het van binnen te bekijken, maar gingen na het schieten van wat foto's weer weg.





Omdat het zulk mooi weer was, leek het ons verstandiger om daar van te genieten en een wandeling te maken in het Connemara National Park.
Het terrein is meer dan 2000 ha groot en bestaat uit veengrond, heidevelden, meren en bergen. Vier van de Twelve Bens staan in het park, waaronder de piek van de Diamond Hill. We gingen voor de wandeling van ong. 3,5 km. Het beklimmen van de top van de Diamond Hill leek ons net iets te hoog gegrepen. Zeker na het begaan van een misstap (letterlijk in dit geval...) door een van onze medereizigers (het gaat nu weer goed, gelukkig!).





We hadden erg mooi weer, zoals wel blijkt uit deze sunglasses-picture! En ook een heel mooi uitzicht.












We picknickten halverwege de tocht en genoten van de natuur om ons heen.







'Then there are the grand bare mountains... with caprices of sunlight playing about their solemn heads, and shining intho their purple depths; and below are waters untraceable and incalculable'. (Letters from Ireland, Harriet Martineau, 1852)







Op de terugweg stopen we nog bij een leuk winkeltje. Rond 14.30 uur waren we weer in het hotel. Daar werd nog wat gerelaxed: lekker lezen op het terras, anderen wilden weer liever tennissen of golfen. En Arjen redde nog 2 dames die niet met hun (huur)auto overweg konden...



Rond 18.00 uur liepen we naar het dorp waar we lekker aten bij het Alcock & Brown Hotel onder het genot van een goede fles wit, een nog betere fles rood en 2 kerels die op een gitaar live muziek verzorgden. Een goede afsluiting!



Ondertussen zijn de meeste spullen weer ingepakt en maken we ons op voor de laatste trip in Ierland: Belfast. Dat wordt een lange dag in de auto morgen!

2 opmerkingen:

  1. Betty, ik zie aan je gezicht dat je deze dag fantastisch hebt genoten! En wat 'n gave foto van je, met dat kasteel als achtergrond. Alleen wel opmerkelijk natuurlijk dat je uitgerekend poseert op de locatie van die Benedictijner nonnen...! ;) Alhoewel, zo'n berestoere houding op die andere picture doet 't ook niet verkeerd eigenlijk... Vandaar dat je 'm er twee keer op gezet hebt...? Maar wat ontzettend mooi hier ook weer! En wat heerlijk dat jullie vandaag dit weer hadden! Tanja (denk ik?), de complimenten weer voor de perfecte foto's van vandaag. Ik zie inmiddels wel het verschil, geloof ik, welke foto's met jouw toestel zijn gemaakt en welke uit Betty's camera komen. Toch tijd voor wat anders Bets...!
    Vandaag heb ik met Julian een privé rondleiding door Brielle gehad. Op één plekje kon ik 't niet laten om weer 'n fotootje speciaal voor jou te maken: het heeft zowel iets met blauw als met vintage. Je ziet 'm weer wel via 'de weg der middelen'...
    Greetings from Holland, good night and have a very very nice day tomorrow!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo allemaal, al heb ik jullie reis dagelijks gevolgd, net als oom Jan, dmv de foto's en de bijbehorende verhalen kwam ik niet aan reageren toe. Het wordt een beetje moeilijk om nog nieuwe woorden te vinden voor mij. Het blijft dus bij, super, geweldig, prachtig. En..... we genieten mee, maar ook dat wisten jullie al, tot de volgende keer dus maar weer.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.