maandag 18 augustus 2014

Clifden

Vandaag was weer een 'reisdag'. Daarom zaten we bijtijds, zo rond 8.30 uur, aan het ontbijt. Na een lekkere maaltijd pakten we de laatste spullen in en gingen we op pad naar Clifden.





We reden eerst over de Corkscrew Hill. Bij het uitzichtpunt hadden we nog een mooi zicht over de Burren. Natuurlijk moest er even gestopt worden voor een paar foto's.



Omdat we toch langs Galway kwamen, leek het ons leuk om wat in deze universiteitsstad rond te kijken en gelijk een hapje te eten.



In de winkels hingen de rekken vol met schooluniformen. Freek vond dit echt afschuwelijk en was blij dat ze daar in Nederland niet aan doen...



Rond 13.30 uur stapten we weer in de auto voor het laatste stukje naar Clifden. De regio waar we de komende 2 dagen verblijven ligt in West-Ierland. In de reisgids las ik dat deze regio vaak gehuld gaat in natte mist en dat talloze Atlantische stormen, vergezeld van zware regens, dit gebied teisteren. Vandaag hadden wij in ieder geval mooi weer. Hopelijk blijft dat nog even zo!

De weg naar Clifden is de N59. Dat klinkt toch of je haast thuis bent... Het was een mooie route, met onderweg veel meren en vlakbij Clifden de Twelve Bens, een bergketen (hoogste top 730 meter). Het beklimmen hiervan is, opnieuw volgens de reisgids, alleen weggelegd voor ervaren wandelaars. Daar beginnen we dus maar niet aan! Clifden is de hoofdstad van Connemara en in 1812 gesticht door John d'Arcy, een lokale grootgrondbezitter en high sherrif van Galway. Dit was zijn bijdrage aan het fatsoen in deze bandeloze streek. Helaas ging de familie uiteindelijk bankroet aan het brengen van voorspoed en rechtschapenheid...



We verblijven in het Abbeyglen Castle Hotel en hebben 4 kamers naast elkaar, ook weleens leuk. Vanaf 16.00 uur konden we in de bar terecht voor thee (of koffie) met scones. Dat ging er wel in! Daarna moest er nodig 'geblogd', mailtjes gelezen en beantwoord worden. De achterstand na een paar dagen zonder internet viel eigenlijk best mee ;-)





Het is een kleine 5 minuten lopen naar het centrum van Clifden. Daar hebben we net in de E.J. King Pub gegeten en op de terugweg nog een ijsje gekocht.




Daarna gingen Arjen, Tanja, Jan en ik nog een eindje rijden: de Sky Road Loop. Vanaf deze 11 km lange weg heb je een mooi uitzicht op Clifden Bay en de Oceaan.







Nu is het bedtijd. In het vorige hotel was het supergehorig, hopelijk gaat het hier wat beter... Tot morgen!

1 opmerking:

  1. O ja, deze aflevering hadden we natuurlijk ook nog tegoed! Deze zonsondergangen vind ik toch mooier dan op Ouddorp, Betty! Welterusten!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.