woensdag 6 augustus 2014

Van Kilkenny naar Ballycotton

Hoera, vannacht eindelijk eens lekker geslapen! Dat werd tijd... Om 7.45 uur weer samen met Tanja een wandelingetje gemaakt door Kilkenny. Rond 8.30 uur (het wordt redelijk voorspelbaar ;-) was de rest van de familie ook paraat en gingen we eten. Het ontbijt was prima. Er was in dit hotel een machine waar op een lopende band pannenkoekjes uitkwamen. Freek vond deze erg lekker en haalde desgevraagd voor de rest ook.
Na het ontbijt pakten we de spullen in en checkten uit.



Arjen en Freek gingen op het grasveld achter het Kilkenny Castle voetballen. De rest ging het stadje in om wat te winkelen en aan sightseeing te doen.




Volgens de reisgids is Kilkenny de mooiste stad van het Ierse binnenland. De stad groeide in de 13e eeuw uit tot een belangrijke plaats en werd de hoofdstad van het middeleeuwse Ierland.


We zagen onder andere:
Het 18e eeuwse Tholsel is het belangrijkste historische monument. Tot op de dag van vandaag vergadert de gemeenteraad in dit gebouw.



Nauwe straatjes heten hier slips. Ze behoren tot de middeleeuwse erfenis van Kilkenny. Butter Slip: dit steegje is genoemd naar de boterkraampjes die eens langs het marktplein stonden.



St. Canice's Cathedral: de op een heuvel gelegen kathedraal werd in de 13e eeuw gebouwd in vroeg-Engels-gothische stijl. Hij werd in 1650 geplunderd door troepen van Cromwell.
We besloten nog een bakje koffie te nemen en rond 11.30 uur verlieten we Kilkenny. Omdat de snelweg gedeeltelijk afgesloten was, moesten we een eind omrijden, maar we hebben tenslotte vakantie, dus dat maakte niet uit!


In Dungarvan stopten we voor de lunch. Dit plaatsje ligt aan de kust. We aten aan een haventje met allemaal gekleurde bootjes, het zag er gezellig uit! Freek vond het wel erg op Frankrijk lijken.




Na het eten reden we door naar Ballycotton, waar we 2 nachten in het Bayview Hotel verblijven.

 

 We hebben allemaal een kamer met bayview!
En er kan gezwommen worden, dus daar werd gelijk gebruik van gemaakt.


En ook hier een haventje met gekleurde bootjes, altijd leuk om foto's van te maken!









De internetverbinding is erg slecht, maar gelukkig staat dit verhaal er weer op. We beloven niets voor morgen...

2 opmerkingen:

  1. Toch mooi Bets, zo'n buitenlandse trip!! Moet ik voor volgend jaar (D.V. natuurlijk...) toch ook maar 'ns overwegen. Die foto's van jou laten zo veel cultuur en historie zien dat ook dát aanstekelijk werkt. (Dat laatste geldt dus niet alleen voor borden met eten...) Heerlijk dat je nu goed geslapen hebt. Proberen vol te houden hè! En wat mij betreft toch tot morgen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goeiemorgen allemaal, (vriend) Hans, (niet broer, niet zoon) is intussen ook een trouwe volger. Leuk hoor want het is weer wel heel mooi en interessant wat jullie daar allemaal zien. Ik zal er waarschijnlijk nooit komen, want zo avontuurlijk zijn we nu ook weer niet ;-) Maar meegenieten is bijna even leuk. Tot morgen dan maar weer.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.