zaterdag 15 juli 2023

Århus

Vandaag stond een bezoek aan Århus op het programma, op Kopenhagen na de grootste stad van Denemarken en op een klein half uurtje van ons hotel gelegen. 

Na een lekker ontbijtje gingen we rond 9.30 uur al op pad. Onze eerste stop was bij 'Den Gamle By' (Deens voor 'de oude stad'): een openluchtmuseum met 75 historische gebouwen (ooit ergens afgebroken en hier weer opgebouwd), afkomstig uit het hele land. Het oudste gebouw is een pakhuis uit Aalborg uit 1550. Ook zijn er gebouwen uit de periode 1927 tot 1974. De meest recente straat stamt uit 2014. Verder zijn er 5 verschillende tuinen, waaronder een apothekerstuin. Kijk maar even mee ;-)

























Daarna liepen we ongeveer 10 minuten naar het centrum. Onderweg kochten we een broodje en wat drinken en aten dat in de buitenlucht op.

We kwamen door de Møllestien (Molenpad): een fotogeniek straatje. De meeste huizen in deze straat zijn tussen 1870 en 1885 gebouwd en hebben dus een respectabele leeftijd bereikt.







Daarna belandden we op de Skywalk Rooftop van Warenhuis Salling: twee verdiepingen die in 2017 bovenop het warenhuis zijn gebouwd als stadspark, uitzichtpunt en openluchtpodium. Het uitkijkplatform heeft een hoogte van 27 meter!







De domkerk van Århus





Daarna was het wel weer tijd voor een drankje en winkelden we nog wat.


Omdat we nog niet genoeg planten gezien hadden, bezochten we ook nog de botanische tuin. Naast een gedeelte buiten, waren er ook de (sub)tropische paviljoenen met o.a. bijzondere planten en leuke vlinders.








We namen alvast even een kijkje in het havengebied waar we maandagmorgen de veerboot naar Sjaelland moeten nemen. 

Daarna aten we in Odder heerlijk bij Kardemoms!



Op dit moment komt er een gigantische hoeveelheid water naar beneden en onweert het flink. Gelukkig zitten we hoog en droog!


Ons onderkomen: Norsminde Kro.



Welterusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.