maandag 17 juli 2023

Kopenhagen

Vanmorgen ontbeten we bijtijds, het was nl. weer een reisdag. Rond 9.00 uur waren we al klaar voor vertrek. In een half uurtje waren we op het haventerrein, waar de veerboot net aankwam. Altijd leuk om te zien.





We moesten in rij 22 gaan staan. Al snel mochten we aan boord.



We hadden aan boord twee stoelen gereserveerd. Toen we even zoekend om ons heen keken, kwam een aardige mevrouw ons direct te hulp en kregen we zelfs een upgrade: de voorste rij in de 'business class'. Wat wil je nog meer ;-)




Hoewel de zee erg rustig was, voelden we af en toe wel een 'rimpie', zeker toen we de beschutting van wat eilandjes kwijt waren... In ongeveer een uur en een kwartier waren we aan de overkant. 

We aten onderweg een broodje en hadden zelfs nog tijd voor een stop in Roskilde, een van de oudste steden van Denemarken. Vermoedelijk zelfs al in 980 gesticht, door Harald I (Harald Bluetooth) van Denemarken. Hij liet een houten kerk bouwen, waarin hij later begraven werd. Sinds die tijd was Roskilde de residentie van de koning en tot 1443 hoofdstad van Denemarken. 

Wij bezochten de kathedraal van Roskilde. Bijna alle vorsten van Denemarken vanaf de middeleeuwen liggen hier begraven. Ook de graftombe voor de huidige koningin (Margrethe) staat al klaar, nu nog bedekt door een houten vorm in roze en geel. Wij dachten eerst dat ze zelf iets heel moderns ontworpen had, maar het bleek dus alleen maar een omhulsel te zijn. 







Altaarstuk, ontworpen in Antwerpen


Uitzicht vanaf de galerij






Daarna was het tijd voor een bakje koffie en vervolgens de laatste 40 km naar Kopenhagen.





Rond 16.00 uur arriveerden we bij hotel Sankt Annæ. We checkten in, zochten onze kamers op en na heel even relaxen deden we een kort rondje door de 'buurt' en aten we een hapje.









Ook hier schijnt niet altijd de zon ;-) 


Tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.