maandag 24 juli 2023

Via Highclere Castle naar Cirencester

Zondag was het grotendeels droog. Maar vandaag kwamen we veel regen tegen. We verlieten Bexhill-on-Sea en reden via Highclere Castle naar Cirencester. In totaal zo'n 270 kilometer over brede en smalle wegen. 


Highclere Castle is een prachtig historisch landhuis met 300 kamers. Het staat op een  indrukwekkend landgoed van 2.000 hectare. Het wordt bewoond door de graven van  Carnaveron. In de zomermaanden woont de graaf elders en kan het landgoed bezocht worden. 


Er is een tentoonstelling van Egyptische artefacten, omdat een voorvader van de huidige graaf de opgraving van Toetanchamon heeft gefinancierd. Verder is het landhuis vooral bekend geworden door de tv-serie Dowton Abbey. 

Wij hebben de Egyptische tentoonstelling aan ons voorbij laten gaan en het landhuis en het bijbehorende park bekeken. Binnen fotograferen mag niet, buiten wel. Het landschapspark is ontworpen door de beroemde Capability Brown. 














Bijzonder was het beeldje van de "airman" dat we tegenkwamen in het park. Dit is ter nagedachtenis aan de oorlogsvliegers die nabij het landgoed om het leven zijn gekomen in de Tweede Wereldoorlog, zo begrepen we. 

Na Highclere Castle reden we door naar Cirencester. Dit stadje, met een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, ligt aan de rand van de Cotswolds. Hier hopen we enkele dagen te verblijven in een ruim hotelappartement. Het eten in de bijbehorende brasserie smaakte alvast uitstekend!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.