woensdag 19 juli 2023

Woensdag in Kopenhagen

Ook vanmorgen verlieten we weer om 8.30 uur hotel Sankt Annæ. Deze keer vonden we ons ontbijt in de Store Strandstræde bij Emmerys. 



Daarna liepen we verder over de Kongens Nytorv en de Gothersgade om bij de ingang van de Kongens Have (de Koningstuin) uit te komen. Koning Christiaan IV liet deze tuin aanleggen bij de bouw van Rosenborg Slot, zijn zomerpaleis. Ooit was de tuin een bloemen- en moestuin, nu is het vooral een stadspark. We bewonderden de rozentuin en mooie borders en hebben heerlijk een tijd zitten lezen in de zon.


















Daarna staken we de weg over om in de Botanische tuin uit te komen. Eind 19e eeuw werd deze tuin onder regie van de universiteit aangelegd, op de plaats van de vroegere stadsmuur. Pronkstuk in de tuin is het Palmenhuis uit 1874. Een kas gebouwd van glas en gietijzer en gefinancierd door bierbrouwer J.C. Jacobsen. Een van de vleugels is het Sommerfuglehus, een exotische vlindertuin. 






















Ondertussen vergaten we de inwendige mens natuurlijk niet: een koffietje hier, een broodje daar. Na nog wat gewinkeld te hebben, gingen we weer even terug naar het hotel. Ongemerkt waren we toch best weer ver 'afgedwaald'. Goed voor de stappenteller!






Vanavond aten we wederom lekker.


Morgen alweer de laatste dag...
Welterusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.