vrijdag 14 juli 2023

Van Ockholm (Duitsland) naar Odder (Denemarken)

Na een goede nachtrust, was het prima wakker worden met een heerlijk ontbijt!


Terwijl we aan het eten waren, zagen we de veerboot weer aan komen varen. Tweemaal per dag doet het veer de eilandjes Hooge en Langeness aan. Op de kade was het een drukte van jewelste met gaande en komende mensen. 



Wij laadden ook onze bagage in en vertrokken in noordelijke richting.


Blijkbaar is het klimaat, of meer waarschijnlijk de grond, hier ontzettend geschikt voor stokrozen. Die bloeien op veel plekken erg overvloedig. Mooi om te zien!




Onze eerst stop was, dachten we, bij de oversteek naar het eiland Sylt. Dit eiland is vanaf dit punt alleen per autotrein te bereiken. We zagen in de verte zo'n autotrein rijden, leuk om te zien. Helaas konden we er niet dichtbij komen.



Via een zeer landelijk weggetje belandden we in Denemarken! Op de navigatie zagen we een poppetje met een pet op op de weg staan, in werkelijkheid hebben we die gemist. Zonder controle konden we dus doorrijden ;-)

Onze eerste stop in Denemarken was op een waddeneiland: het eiland Rømø. Denemarken heeft vijf waddeneilanden, waarvan er drie bewoond zijn. Rømø is de grootste. Dit eiland is via een 8 km lange dam te bereiken. De grootste attractie hier is, dat je met je auto over het strand mag rijden. Wij hebben dat maar niet geprobeerd.



Inmiddels hadden we wel weer trek, dus reden we terug naar het vasteland en door naar Ribe: de oudste stad van Denemarken!




We kozen voor een heel gezonde lunch!




En ook hier weer veel stokrozen, mooi afstekend tegen de gekleurde gevels.







De Dom van Ribe.




Na een bezoek aan de supermarkt was het tijd om te vetrekken naar Odder. Norsminde Kro is ons onderkomen voor de komende 3 nachten!




We zijn weer aan alle kanten omgeven door water: de Norsminde Fjord aan de ene kant en de Kysing Hage (wat uiteindelijk in het Kattegat uitkomt) aan de andere kant. Altijd leuk om foto's van te maken!



En we zagen zelfs nog een zeehondbaby. Moeder of vader kwam ook nog even kijken.







Tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.