zaterdag 29 juli 2023

Terug naar huis

Ons Engelse avontuur eindigde vandaag. Na opnieuw een heerlijk ontbijt, checkten we uit. Daarna reden we naar Dover om daar de boot te nemen. Normaal misschien een half uur rijden. Maar in Dover stond, zoals voorspeld, file. Veel file. Verkeersregelaars probeerden alles in goede banen te leiden, maar dat hielp hooguit een beetje. Het tempo van de paspoortcontrole was leidend - en niet hoog. De laatste 3 kilometers op Engelse bodem duurden daardoor ongeveer twee uur. Gelukkig hadden we daar rekening mee gehouden, zodat we alsnog op tijd waren. 



De vaartocht was door het zonnige weer heerlijk. Na een snelle lunch zijn we op het achterdek gaan staan waar we de White Cliffs langzaam zagen verdwijnen. We werden bij schommelingen van het schip getrakteerd op een heel concert van autoalarmsignalen vandaf het halfopen autodek. Veel mensen hadden kennelijk niet meegekregen dat het de bedoeling is je alarm uit te zetten...




Omdat we vooraan in de boot stonden, waren we snel van boord. Onze reis was verder vrij van hindernissen en aan het begin van de avond waren we weer thuis. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.