donderdag 20 juli 2023

Laatste dag in Kopenhagen

Het zou vandaag een wisselvallige dag zijn. Vanmorgen startten we nog met een voorzichtig zonnetje en besloten we om buiten te ontbijten. Wel onder een overkapping gelukkig, want niet veel later kwam er een behoorlijke bui uit de lucht vallen. We deden rustig aan, namen nog een koffie en liepen daarna naar het Designmuseum Danmark.





Onderweg moesten we nog even schuilen voor de volgende bui.


Daarna klaarde het gelukkig weer snel op!

In het Designmuseum bekeken we een tentoonstelling over de mijnbouw op Groenland, waar goud en robijnen gedolven werden. Er stond o.a. een mooi diadeem (het Naasut diadeem) tentoongesteld, dat koningin Margrethe bij haar 40-jarig ambtsjubileum van de inwoners van Groenland cadeau kreeg. 


Verder bekeken we verschillende stoffen en het design ervan, maar ook porselein door de eeuwen heen, Deens zilver, heel veel beschilderde snuifdoosjes en natuurlijk meubels van de bekende Deense ontwerpers Arne Jacobsen, Jacob Jensen, en Kaare Klint.













Bij een bakkertje om de hoek genoten we van een lunch. In de supermarkt kochten we alvast wat te eten voor morgen, zodat we niet al te lang hoeven te stoppen.
Na een rustmomentje in het hotel liepen we nog een rondje door de winkelstraten en vergaten we ook nu de inwendige mens weer niet.











De koffers worden zo langzamerhand ingepakt en de wekker zal bijtijds gaan morgenochtend...
We hebben weer een hoop moois gezien deze week!

De digitale pen geef ik bij deze door aan de volgende reizigers ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.