donderdag 27 juli 2023

Van Cirencester naar Canterbury

Vanochtend checkten we uit ons hotel in Cirencester om te vertrekken naar Canterbury. Nu het droog was, grepen we echter de kans om eerst onze verkenning van Cirencester af te maken. We dronken lekkere cappuccino op de plaats van de vroegere wolmarkt, want al in de tijd van de Romeinen was deze stad (toen nog Corinium geheten) bekend om handel in wol. Het café heet Mosaic, en op ons tafeltje stond een mozaïek met hazen. Beelden van een haas kom je het en der in de stad tegen. Niet zonder reden. In de jaren '70 werd hier een mozaïek uit de Romeinse tijd gevonden met daarop een haas. Sindsdien is dat een soort mascotte geworden. 





Daarna liepen we door en langs winkels, bezochten we de indrukwekkende St. John Baptist Church en wandelden over de Abbey Grounds. Want ook hier stond ooit een klooster, net als Hailes Abbey werd het gesloten in 1539 op last van Henry VIII en is het uiteindelijk verwoest. Het gebied is nu een park met planten, water, wandelpaden. Aan het eind van onze wandeling kwamen we bij resten van de stadsmuur die uit de Romeinse tijd stammen.











Na onze wandeling klommen we begin van de middag in de auto voor de rit naar Canterbury. Normaal 2 - 2,5 uur rijden, maar niet als er files en ongevallen zijn. We waren, inclusief twee pauzes, bijna de hele middag onderweg. Soms zagen we bijzondere voertuigen, maar verder was het saai en vermoeiend. 





Na de gastvrije ontvangst in een comfortabele B&B liepen we nog even de binnenstad van Canterbury in om wat te eten. We sloten de dag  ontspannen op onze kamer af.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.