zondag 23 juli 2023

Zondag in Bexhill-on-Sea

Vandaag een kort verslagje. Deze zondag was voor ons een echte rustdag. Vanmorgen bezochten we om 10 uur de Worship Service in St. Mark's Little Common (Little Common is een onderdeel van Bexhill). Deze kerk bevindt zich op nog geen 10 minuten lopen van ons huisje. 


Het was voor ons een kennismaking met de Church of England. We namen niets hoogkerkelijks waar. Een eenvoudige liturgie: samenzang van de ruim 50 bezoekers, gebeden, schriftlezing en een preek van ca. 25 minuten waarin Titus 2:11-15 in 5 punten werd behandeld: de breedte, hoogte, lengte, diepte en de boodschapper van de genade. Er was veel herkenning.

Vanmiddag wandelden we naar de zee en over het kiezelstrand. Daarna volgden we de kerkdienst in Sommelsdijk. Vanavond opnieuw een wandeling door de wijk. Tijdens onze wandelingen zagen we een vos die op zijn gemak vanuit een tuin de straat op wandelde, en verder veel riante huizen en mooie tuinen. Dichtbij zee zijn er ook veel palmbomen en andere vetplanten, net als we ooit in Cornwall en op de Isles of Scilly zagen. En natuurlijk mogen de stokrozen niet ontbreken.  








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.