vrijdag 28 juli 2023

Dover Castle en Canterbury Cathedral

Na een heerlijk en uitgebreid Engels ontbijt gingen we vanochtend naar Dover, voor een bezoek aan Dover Castle. Hoog boven de zee werden hier al voor of in de Romeinse tijd fortificaties gebouwd. In de 12e eeuw kwam het huidige kasteel tot stand. Er staat bij het kasteel nog een restant van een Romeinse vuurtoren (pharos) naast een in de 19e eeuw gerestaureerde Saksische kerk die waarschijnlijk van rond het jaar 1000 stamt. De vuurtoren heeft de tand des tijds mede doorstaan doordat hij als klokkentoren voor de kerk werd gebruikt. 

In de tijd van Napoleon was het verdedigen van de kust tegen een Franse invasie van groot belang. Daarom werd het kasteel uitgebreid en van ondergrondse tunnels voorzien om militairen in te kunnen onderbrengen. 

In de Tweede Wereldoorlog speelde Dover Castle opnieuw een belangrijke rol. De tunnels werden gebruikt als militair commandocentrum en vanuit dit centrum leidde admiraal Ramsay Operation Dynamo (evacuatie uit Duinkerken in 1940). We zijn in de tunnels rondgeleid (fotografie verboden...) en bekeken het kasteel en het grote terrein waarop het gebouwd is. 









Terug in Canterbury begaven we ons naar de kathedraal - die echt prachtig en reusachtig is - voor de Evensong. Hier mochten we geen beelden van maken, maar de kathedraal zet ze zelf op YouTube. 


Daarna aten we in een pub aan de schilderachtige Buttermarket en wandelden naar onze B&B terug.
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.