zaterdag 22 juli 2023

Een nieuw Engels avontuur!

Vrijdag begon het Engelse avontuur editie 2023. We reden, zonder oponthoud, naar de haven van Duinkerken waar we vlot door check-in en paspoortcontrole rolden. We werden nog omgeboekt naar een boot eerder, zodat we minder dan een kwartier voor vertrek als vrijwel de laatsten de boot van 12.00 uur op reden. 


2 uur varen later kwamen we in Dover aan land.




We volgden de toeristische kustweg naar Hastings en vervolgens door naar Bexhill-on-Sea waar ons kleine maar fijne vakantiehuisje wachtte. 




We aten in een restaurant met zeezicht, al gold dat niet voor onze tafel. Nu is de zee overal ongeveer hetzelfde: veel water dat eindigt of begint bij het strand. Daarom hieronder nog wat plaatjes van wat er langs de zee te zien is in Bexhill-on-Sea. 







Na een goede nachtrust reden we zaterdag, geheel in traditie via een echte "toeristische route", naar Battle. 





Behalve om te lunchen wordt Battle met name bezocht vanwege zijn geschiedenis. Zoals de naam doet vermoeden, vond in dit dorpje in het glooiende landschap van East Sussex een veldslag plaats. Misschien wel de belangrijkste uit de geschiedenis van Engeland. In 1066 stak Willem de Veroveraar vanuit Normandië over om slag te leveren met de Angelsaksische koning Harold. Koning Edward de Belijder was overleden en beide heren meenden recht te hebben op de troon. In een bloedige veldslag sneuvelde Harold en won Willem. Hij werd dan ook koning van Engeland. 








Om boete te doen voor de misschien wel 7.000 doden liet Willem een abdij bouwen op de plaats van de veldslag. Van die abdij zijn nog altijd restanten over waarin een museum is gevestigd. Ook de heuvel waarop de veldslag plaatsvond maakt daarvan deel uit. Met behulp van een audiotour hebben we e.e.a. verkend. Her en der zijn beelden van soldaten neergezet en zo krijg je al kijkend en luisterend een indruk hoe het toen geweest moet zijn. 











Het was echt Engels weer, maar met onze regenjassen bij ons konden we dat prima aan. Het was een mooie middag!

Na nog wat boodschappen gedaan te hebben bij de typisch Engelse Lidl in Bexhill-on-Sea, aten we een "eenvoudige doch voedzame maaltijd" bij de inn op enkele minuten lopen van ons huis. Kenners van ons gezelschap zullen wel kunnen inschatten wie de beef and ale pie, en wie de fish and chips at...









Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.