dinsdag 5 juli 2016

4th of July in NY

Vandaag, na ontbijtje bij Starbucks (Freek kiest, ze hebben daar lekkere croissants voor hem :), zijn we 5 blokken naar het zuiden gelopen naar Rockefeller Center. Je weet wel, die bouwvakkers op een stalen balk aan een hijskraan, honderden meters boven de grond. Die bouwden dat.


Onze voucher omgeruild voor tickets en met de lift naar boven. Althans, naar de 3e verdieping, waar we eerst door de security gingen (al je spullen apart en zelf door een scanner, net als op het vliegveld).
Toen bleek dat we onze bommen thuis gelaten hadden, mochten we naar de 67e ofzo, met prachtig uitzicht aan de zuidkant op downtown Manhattan met Empire State Building en aan de noordkant o.a. Central Park. 






Beneden gekomen weer even de zoveelste Starbucks bezocht (ze hebben er 565 op het eiland Manhattan!)


Na rondlopen, kijken en foto's maken, weer naar beneden dus en terug naar het hotel, waar Freek eerst wilde chillen en zwemmen in onze rooftoppool. 
Het is prachtig weer, tegen de 30 graden en lekker even op een strandstoel op het sundeck na het zwemmen.




Na onze lunch bij Morton Williams gehaald te hebben (een luxe supermarkt met verse broodjes, ook warme met kip en van alles), hebben we de hop-on-hop-off richting downtown weer genomen. Langs Time Square en Soho naar beneden. Bij Wall Street eruit, waar we even langs de beurs gingen (alles leek vrij te zijn vandaag) en langs weer een enorme Trump-building naar de rivier (Hudson) met uitzicht op Brooklyn.





Bij de pier waar bootjes aanleggen even gezeten, met zicht op de helicopters die er af en aan vliegen voor rondvluchten. Zo banaal doen wij niet hoor ;), althans niet hier...





Toen naar het zuiden gelopen, naar Battery Park op de zuidpunt van Manhattan, waar je ook Liberty Statue verderop ziet liggen en wat verderop de plek waar ooit Ground Zero was en de Freedomtower.



Vanuit Battery Park de hop-on-hop-off weer terug naar ons hotel, via een andere route, langs o.a. het VN-gebouw en China Town.









Freek vond het weer mooi geweest. 'Wij lopen niet zoveel als ome Jan en mama in Berlijn, hoor, het is mooi geweest'.

Na effe computeren op de kamer gaan we zo eens eten. De hamburgers van Noma in Parker Meridien zijn famous en gaan we zo scoren. Dan wil Freek nog even zwemmen, wat tot 21.00 uur kan. Vervolgens kunnen we misschien nog boven vuurwerk kijken, wat er schijnt te zijn vandaag vanwege de feestdag.

Welterusten, allemaal!




1 opmerking:

  1. Doe rustig aan, dan gaan we in Noorwegen voor het echte 'wandelwerk' ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.