maandag 11 juli 2016

Grand Canyon dag II

Zondag in Tusayan. Kerken hebben ze hier gek genoeg niet in Grand Canyon Village (terwijl ze in Duitsland vorig jaar zelfs een strandcafedienst hadden, hier geen Canyondienst of sing-inn zelfs maar :), dus hebben we via de 'weg der middelen' zoals ze het in Menheerse noemden de mp3‎ prediking beluisterd.

De baptisengemeente in Las Vegas die Jan nog voor ons uitgezocht had op verzoek was een rekenfoutje van me... toch bedankt voor het uitzoeken Jan :)

De Canyon is echt fantastisch. Naast Matherpoint zijn we bij Desertview en Mopipoint geweest de afgelopen dagen.


We hebben als klap op de vuurpijl ook nog een fantastische helicopter‎rondvlucht gedaan, vanaf het vliegveldje hier nog geen km van ons hotel vandaan. Vijf minuten vliegen naar de Canyon (South Rim) de kloof over naar de North Rim (die hoger is en met veel dichte bossen en waar in de winter 2 meter sneeuw ligt) terwijl de zuidkant een veel milder klimaat heeft (want lager ligt). Echt een prachtige ervaring met schitterende uitzichten, ook op de diepgelegen rivier en de stroomversnellingen erin. 



We hebben de paarse (kortere route) gevlogen. De langere had nl te veel wind.













We zagen een bosbrandje, volgens de piloot was dat prima. De as zorgt voor een vruchtbare bodem, zodat er weer jong gras en struikjes groeien, wat weer goed is voor de dieren.
Vanuit de heli zagen we trouwens een hert, maar er leven hier ook coyotes, beren, buffels en vossen.



Desert view



Nu, maandag in de loop van de ochtend, rijden we vervolgens Grand Canyon uit voor een relatief kort ritje‎ naar Kingman, een Route 66 stadje, waar we een nachtje blijven onderweg naar de volgende echte bestemming: Death Valley! 

Tot later! 
Freek en Arjen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.