zaterdag 16 juli 2016

Van Yosemite naar Monterey

In Yosemite hebben we een bagelontbijt op en toen zijn we na het inpakken (inclusief zwembroeken :) deze keer) naar Monterey gereden, een rit van 3,5 uur. Eerst de bergen uit, toen door de Central Valley‎ van California (van alle soorten landbouw, van koeien en paarden tot en met wijngaarden en pistache-notenbomen en vijgen) naar de Monterey Bay Area.

Monterey is prachtig gelegen aan een baai van de Pacific Ocean of 'gewoon de stille oceaan', zoals Freek zegt.





We konden gelijk inchecken om 12.30 uur in ons hotel dat aan Cannery Row ligt. Cannery Row was vroeger een rij pakhuizen waar de sardientjes uit de baai in blik gestopt werden. Die pakhuizen zijn nu omgebouwd tot o.a. een hotel en wat parkeergarages, duik- en surfgelegenheden en horeca.

Valet parking service van ons 'Monterey Plaza Hotel' zorgde voor onze auto en wij konden ons hotel in, dat direct aan zee ligt.

We hebben eerst even gerelaxed, wat voor Freek inhoudt even gamen en tv kijken (honkbal en rugby zijn de favorieten, op de iPad nu ook een rugby game met de Amerikaanse nationale competitie).




Vervolgens hebben we even wat gegeten in het restaurantje met terras aan zee en zijn we een stukje langs de kust gelopen. Direct naast het hotel kun je kayakken op zee, en dan komt een strand. We zagen direct twee zeehonden spelen en zijn langs het strand gelopen. Mooie kreeften en krabben gezien. De meeuwen en aalscholvers staan klaar om elke kreeft die met een golfje te hoog op het strand landt direct te verorberen. 'Tja, dat is de natuur...'.









Vervolgens hebben we bij een winkeltje een paar ballen gescoord in een pakketje, zodat we daar op het strand mee aan de gang kunnen. Na het eten hebben we op ons kingsize bed in de kamer de rugbybal al beproefd en goedgekeurd. Daar kun je een prima potje mee spelen. Voor er klachten kwamen hebben we de wedstrijd beeindigd...


Tegen etenstijd hebben we ons superrestaurant met zeezicht weer bezocht. Niet de fine dining afdeling, waar je met de korte broek niet inkomt, maar de 'gewone' afdeling met net zulk top eten en prachtig uitzicht over de baai, met vogels en zeehonden. Freek koos voor een Super New York Steak en Arjen heeft Swordfishfillet uit de baai op, met een lekkere lokale wijn uit Nappa Valley.



Daarna nog even op de kamer en zo gaan we pitten.
Morgen gaan we waarschijnlijk kayakken in de baai.

Groeten van Freek en Arjen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.