zondag 17 juli 2016

Monterey whalewatching

Vandaag begon het een beetje bewolkt en kayakken zag er minder aantrekkelijk uit. We hebben dus gekozen voor de whalewatching tour die vanaf Fishermans Wharf begon.
Eerst hebben we nog even op het strand gelopen en met de rugbybal gespeeld, daarna naar de boot.
Een flink schip van een metertje of 30.



Dat kon geen kwaad, want vanaf zo'n 100 meter uit de kust begon de deining al stevig te worden en de golven van de Pacific bleken verder uit de baai flink te zijn. Monterey Bay is een mooie baai, en wat je niet ziet is dat het vanaf ongeveer een mijl uit de kust een diepe onderwater canyon is, die leidt tot grote diepte, koud water, veel biodiversiteit en voedsel voor de walvissen die hier komen fourageren.

Al vrij snel zagen we een humpback whale. Het begint met een fonteintje vanuit zee, even later zie je een stukje rug en, als ie daarna diep duikt, vervolgens de staart! Mooi, maar lastig om van afstand en vanaf een stampend bootje op de foto te krijgen.




Zo volgden er nog een paar en ook een enkele dolfijn, maar die waren even boven en weer verdwenen deze keer. Het zelfde gold voor een enkele zeeleeuw of hond. Die zie je overigens met tientallen op de stenen wal die de haven in de baai beschermt. Daar liggen ze lekker te zonnen. Bij terugkomst aan de kust is de zon er weer en werd het opnieuw lekker weer!







Na terugkomst en effe relaxen op de kamer zijn we 17 mile drive bij Pebble Beach naar Carmel gaan rijden. Prachtige kustroute met mooie uitzichten aan de zeekant! Waaronder the Lonely Cypress, en miljonairshuizen aan de landkant. Die doen hier tussen de 3 en 50 miljoen dollar, maar toch niks gekocht dus vooralsnog.





In Carmel hebben we bij een Italiaan gegeten aan Ocean Drive. Carmel is echt zo'n Amerikaanse versie van Bloemendaal en Wassenaar. Allemaal kakkertjes en nouveaux riches. We reden echt voor gek in onze witte SUV van Aziatische makelij. Ze hebben hier Ford Mustang, Porsche en Lexus als favo's en een enkele Ferrari of iets van die klasse uiteraard.



Enfin, lekker gegeten en weer naar ons hotel teruggereden aan de mooie baai van Monterey.

Doeg! 
Freek en Arjen

1 opmerking:

  1. Wat een prachtige kust! Jammer dat de foto's soms minder helder zijn. Zijn de dames toch beter met die apparatuur? :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.