donderdag 7 juli 2016

Second Day in DC

Vanochtend lekker ontbijtje in het hotel op. De french toast van het menu is doorgeschoven naar Arjen (rozijnen, krenten en fruit, bah) en Freek heeft uiteindelijk ‎de gebakken eieren met spek, toast en aardappeltjes genomen die Arjen had besteld. Allemaal tevree :)

Vervolgens ‎naar The Mall, waar aan een lang breed park van een mijl allemaal musea liggen (allemaal Smithsonian) en aan de uiteinden het Washington Memorial, de naald, en aan de andere kant het Capitool.
Wij hebben natuurlijk niet voor kunst van Amerikaanse inboorlingen gekozen, maar voor airforce en aerospace! Na flink wat vliegtuigen, maanlander- en Apollo- raketten tot en met tomahawraketten bekeken te hebben, hebben we weer eens fastfood tot ons genomen in de McD die ze daar intern hebben.









Daarna terug naar ons hotel en met onze bagage naar Dulles Airport met de super shuttle. 
Daar onze bagage vast ingecheckt bij United Airlines‎ en voor een deel van de middag nog naar Steven F. Udgar-Hazy Center, de dependance van het museum niet ver van de luchthaven waar je voor 1,75 met een shuttle vanaf de luchthaven heen kan, met nog veel grotere hallen.


Daar de meest mooie oude, moderne en grote vliegtuigen gezien. Van een flying Fortress (zo een die kernbommen op Japan gooide‎) tot en met Concorde, Tomcat, Vietnamoorlog straaljagers en helicopters (daar had Freek geen bordje voor nodig) tot en met een Joint Strike Fighter, de Blackbird en spaceshuttle Discovery.

Kijk, zo'n gratis museum vonden we wel mooi en dan hebben we ook wat cultureels gedaan. In NY zaten we naast Carnegiehall, maar hebben we geeneens een concert van the New York Philharmonic bijgewoond... nu weer een cultuurpuntje gesprokkeld.








De vlucht zo naar LA is helaas een uur vertraagd, dus de overstap naar Las Vegas zal ook een vlucht later worden vanavond laat of vannacht of we zien wel... maar op de luchthaven gevraagd hoe en wat met de aansluiting dan. Even drie mensen bellen en op terminals en printers rammen: 'Here you are sir, earlier flight, hurry hurry, you have 5 minutes to run to security and go there'.
Die beveiliging ging snel (binnenlandse vlucht) behalve dat Freek een flesje nog in z'n rugzak had wat een extra controle van de rugzak opleverde... maar goed, 5 minuten later naar de gate. Met een soort snelle metro 2 haltes in 2 ‎minuten naar de goede terminal... effe rennen en binnen de boarding tijd bij de gate. Vervolgens was dit vliegtuig ook wat later met boarden, dus we waren uiteindelijk ruim op tijd :)
We hadden geen stoelen naast elkaar en middenin de rijen, maar konden elkaar wel in dezelfde rij zien. Niemand wilde z'n raam of gangpadplekje ruilen, dus we hielden het zo‎.

Nu onderwijl even een stroompuntje tappen om de blackberry op te laden en nog zo'n 1,5 uur wachten voor de LV vlucht, waar we bij zitten inmiddels. Wordt een latertje eer we er zijn (zoals gepland) in hotel New York in Las Vegas.

So far,
groeten
Freek en Arjen

2 opmerkingen:

  1. Erg leuk om mee te lezen! Enjoy! Ultieme mannenvakantie: vliegtuigen, wolkenkrabbers, snelle boten...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De bovenstaande reactie had de mijne kunnen zijn, het is vast genieten zo smanen. Leuk om op de hoogte te blijven op deze gezellige manier, groetjes van je ome in je tangte :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.