donderdag 14 juli 2016

Van Death Valley naar Yosemite

Vanochtend hebben we een ontbijtje gescoord bij de general store en zijn we gaan rijden.


Furnace Creek lieten we achter ons na het tankstation en vervolgens een flink eind Death Valley door, met een prachtig landschap net als gisteren. Bij Stovepipe Wells was nog een stukje zandduinen in plaats van rotswoestijn. Daarna een steile weg naar een bergpas aan de zijkant van de vallei. Zo steil dat vrachtwagens, bussen en caravans enzo er niet op mochten en het advies was om 10 mijl lang de airco af te zetten om oververhitting van de motor te voorkomen. De weg was prachtig en bovenaan gekomen snel de airco weer aan, pfffff....



Daarna aan de andere kant een prachtige rit omlaag in een parallel gelegen dal van Death Valley. En nog een keer zo om dat dal weer uit te komen, dat achteraan ook door bergen afgesloten was.
Onderweg kwamen we nog een Coyote tegen (een soort wolf/wilde hond) die geïnteresseerd in de buurt van de auto kwam!


Na het volgende dal, waar zoutwinning duidelijk de lokale business was, zag je aan de andere kant ineens geen woestijn, maar granietachtige grijze bergen met groene dennenbomen tot op een bepaalde hoogte. De toppen hadden nog wat sneeuw. Dit is de Sierra Nevada als ik het goed heb. Gekke combi om dat vanuit de woestijn te zien.






Vervolgens door een groen dal met een riviertje een stuk vrij vlakke highway en toen al snel omhoog de Sierra Nevada bergen in‎ richting Mammoth Lake.
Op een gegeven moment afgeslagen op de Tioga Pass Road, een toegangsweg tot Yosemite die alleen in de zomer open is. Prachtige uitzichten en bij de park-ingang konden we met onze jaarkaart voor de nationale parken zo door. Omdat we zowel G‎rand Canyon, Death Valley als Yosemite doen, was dat dezelfde prijs. Kunnen we in de herfstvakantie nog een keer terug ofzo, of als Lau zin heeft toevallig. Het is de moeite waard :)







Na 2,5 uur toeren door Yosemite over bergpassen en kronkelwegen met prachtig uitzicht, kwamen we rond 16.30 uur aan bij ons hotel: Tenaya Lodge. Na het inchecken zijn we naar het zwembad gegaan. Bij het buitenzwembad waren lekkere ligstoelen en kon je ook drinken en zelfs eten bestellen. Na een Corona en Cola in de ligstoel, hebben we dus heerlijk gegeten aan het zwembad en daarna heeft Freek ook nog het iets diepere binnenzwembad verkend. Een luxe spulletje hoor!

Je zit hier buiten heerlijk in het zonnetje met ongeveer 25 graden. Morgen gaan we eens kijken bij Glacierpoint, Tunnelview en Yosemite Village, bij de bekende Halfdome en El Capitan.

Groeten aan alle thuisblijvers!
Freek en Arjen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.