dinsdag 26 juli 2016

Van Kristiansand naar Risør

Vannacht kwamen we dus tegen 2.00 uur bij ons hotel, hotel Norge, in Kristiansand aan. Gelukkig waren er deze keer niet al teveel formaliteiten bij de receptie, daar zaten we op dat tijdstip echt niet op te wachten. We hadden kamers op de 4e (twee-persoonskamers) en 5e verdieping (een-persoonskamers). Op de een of andere manier zit ik altijd op de hoogste verdieping. Dus weer heel wat trappen op, de spullen neergezet en gauw gaan slapen. En zo waar lukte dat deze keer best aardig!



Om 9.30 uur spraken we met de rest af om te gaan ontbijten. Dat was prima te doen, een paar broodjes, wat fruit en yoghurt en een glaasje sap (zonder vezels ;-) en koffie!
Na het ontbijt raapten we onze spullen bij elkaar en checkten uit. Arjen, Tanja, Mat en Freek reden alvast naar de volgende bestemming: Sorlandet Fjordferie in Risør.


Jan, Anne Laura en ik gingen nog even langs de Volkswagengarage in Kristiansand, om te kijken hoe de staat van de accu was. De auto's stonden in een parkeergarage vlakbij het hotel. Het starten lukte direct, dat was al een goed teken. En dat werd bevestigd bij de Volkswagendealer. Ondertussen zochten Anne Laura en ik een nieuwe auto uit. De kleur mid night blue was veruit favoriet.





Daarna begonnen ook wij aan de 1,5 uur durende rit naar Risør.





Onderweg stopten we voor een broodje en rond 14.30 uur reden we het terrein van de camping op. We zitten in twee houten vakantiehuisjes, schuin achter elkaar. Na het uitpakken, werden er wassen gedraaid en opgehangen, boodschappen gedaan en natuurlijk ook gerelaxed: heerlijk lezen in het zonnetje (dat hier een erg aangename temperatuur heeft) en de kinders zwemmen in het Sandnesfjord, onderaan de camping.





Net hebben we even een hapje gegeten in een restaurantje. De jonge heren deelden samen een reuzepizza. De keuken in het vakantiehuisje is niet zo groot, maar misschien wordt er morgen voor de verandering eens zelf gekookt.




Het internet is hier trouwens niet gratis, voor zo'n 100 Noorse kronen (delen door 9 voor euro's) mag ik er 48 uur gebruik van maken. En dan is het nog even afwachten of het lukt om de foto's te uploaden.

Nu gaan we gauw een wijntje doen, want volgens de kampregels mogen we na 23.00 uur geen wijn meer drinken op ons eigen terras. Strenge bedoening hier!
Tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.