maandag 18 juli 2016

San Francisco

Vanochtend met het Dordtsche filiaal van Ger z'n gemeente meegeluisterd. De 17.00 uur dienst lokale tijd met ds. Zondag was bij ons om 8.00 uur 's ochtends, dus ik had vlak daarvoor beneden even croissantjes gescoord en zoals door Jan gesuggereerd er een breakfast service van gemaakt samen met Freek. Koffie en water hebben we op de kamer en de mentos hebben we niet gemist deze keer :)

Na de dienst zijn we uitgecheckt in Monterey en naar San Francisco gereden. Het was nogal bewolkt weer en niet echt warm in Monterey. We waren al vrij snel (ruim 2 uur rijden) in San Francisco en onze kamer was nog niet klaar, dus hebben we de bagage achtergelaten en 's middags de stad wat verkend.
Onderweg naar San Francisco kwamen we trouwens langs Sillicon Valey, Cupertino etc. waar de tech-bedrijven van California zoals onze vrienden van Apple enzo zitten.





Vlakbij het hotel is Union Square en de hele stad is hier gebouwd op heuvels. Ook de cable car is dichtbij het hotel. Dat is een soort tram die getrokken wordt door een kabel die onder de grond doordraait‎. Zo tegen steile heuvels op en er af, allemaal met dezelfde snelheid (die door de kabel bepaald wordt). Ook hebben ze hier trolleybussen die een baan delen met alleen taxi's.
Een vrij Europees ogende stad, heel anders dan New York. De hoogbouw is een veel kleiner stuk en veel minder dicht op elkaar en massief. We hebben o.a. Golden Gate gezien, zoals wel vaker hier: in de mist. Het is vrij kil zomerweer en we hadden dan ook voor het eerst onze jas aan (los van de boot in Monterey). Goed om vast te wennen voor NL en Noorwegen...








Nu in het hotel zullen we nog een MP3 service meepakken op deze zondag in San Francisco.
Morgen verder kijken in San Fran!
Groeten Freek en Arjen

1 opmerking:

  1. Het avontuur zit er alweer bijna op. Geniet nog van de laatste dagen! Alvast een goede vlucht gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.