dinsdag 19 juli 2016

San Francisco dag II

Hallo lieve bloglezertjes,

Vandaag (maandag) mooier weer in San Francisco!
Hoewel ook dan de vrij laaghangen‎de wolken de pijlers van de Golden Gate bridge in de mist houden, zoals je ziet aan de foto's over de baai heen vanaf Fishermans Wharf. Wel mooie vlucht pelikanen hé? Beter dan regenwulpen...



In het hotel hebben we eerst ontbeten en daarna hebben we de bigbus hop on hop off gebruikt om ons door San Francisco rond te rijden. Freek heeft trouwens pannenkoeken op en Arjen 'two eggs anystyle with toast'. Dat staat hier op elke ontbijtkaart en houdt in dat je aan kunt geven hoe vloeibaar of niet je dubbele gebakken ei moet zijn. Ik heb een tante Dien-eitje besteld, en kreeg een net niet vloeibaar dubbel gebakken ei met prima bruin toastbrood en wat gebakken aardappeltjes en koffie. Niet slecht hun interpretatie...
We hebben o.a. Fisherman's Wharf en omgeving bezocht. De zeeleeuwen (of zijn het honden?) waren er niet, wat volgens het bordje normaal is in deze tijd. Die zijn in zuidelijker water nageslacht aan het voortbrengen. Nou dat kan kloppen, want in Monterey zagen we er zat! En de rest is afgezakt richting Mexicaanse wateren. Waar California overigens tot ergens in 18 zoveel bij hoorde. De Spaanse invloeden zijn hier groot. Veel hispanics en Spaans is hier echt de tweede taal. Engels is notabene kanaal 2 in de hop on hop off bus... Ook de Chinezen en Italianen hebben hier hun eigen wijken in de stad. Dan hebben de bordjes bij het stoplicht ook ineens chinese tekens erbij. De Chinezen hebben zelfs een eigen ziekenhuis! Of ze daar alles met accupunctuur doen ofzo, geen idee..












We hebben gelunched bij een van Freek z'n favo's: Subways. Zijn smaak sluit naadloos aan bij het eetaanbod hier in Amerika, zeg maar: burgers, steak, de Mac, pizza, Subway... Zal weer wennen zijn thuis aan groenten, aardappels, broccoli enzo ;)
Ook hebben we de grote merchandise shop van de Amerikaanse rugby beweging (NFL) die we per ongeluk tegenkwamen met een bezoek vereerd. Een pet van de Dallas Cowboys en een echte rugbybal rijker kwamen we er weer uit. Rugby op tv kijken en een rugbygame op de iPad ervan zijn momenteel topfavoriet bij Freek.










Nu het geld bijna op is (vanavond eten in een leuk restaurantje hier ergens zal nog net lukken en anders wassen we af), vliegen we morgen (dinsdag) maar weer terug naar A'dam. We hebben moeten besluiten de verlenging van de reis met Miami, die Freek vanmorgen nog even overwoog, toch niet te doen, toen we onze dollars telden. En die Amex, die je zo makkelijk effe kan swipen door de betaalautomaat overal en klaar, die zal vast vandaag of morgen ook vastslaan op een limiet ;)




Eer we er dan zijn op Schiphol, heet het woensdagochtend in het geliefde oude vaderland...

See you soon!
Freek en Arjen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.