vrijdag 15 juli 2016

Yosemite

Vandaag prima ontbeten in Tenaya Lodge in Yosemite. Freek had een combi van American pancakes, French toast en croissants van het buffet en Arjen een combi van Engels en wat kaas en toast. Met water, koffie en sinaasappelsap en wat fruit toe is dat een prima start. 



Vervolgens zijn we naar Glacier Point gereden. Een prachtig hooggelegen uitzichtpunt waar we een klein wandelingetje deden en Halfdome en omgeving bewonderden van bovenaf.





Daarna zijn we langs Tunnel View gereden naar Yosemite Valley. Tunnel View is het bekende uitzichtpunt waar je van enige hoogte de vallei in kijkt met Halfdome rechts en El Capitan links.



In de Valley hebben we even bij het visitor center bekeken hoe e.e.a. daar door gletsjers en erosie ontstaan moet zijn ongeveer.
Verder hebben we bij El Capitan nog gewandeld, een loodsteile rots van onderaf bekeken en bij de Merced River. Lekker temperatuurtje en niet diep. Er wordt in gezwommen en naar een klein eilandje kun je 'm zo doorwaden: schoenen uit en je korte broekspijpen een beetje optrekken en klaar. Kristalhelder. Je zag soms een forel of iets langs schieten.







Toen was het weer mooi geweest (het is stiekem ook weer halverwege de 30 graden, hoewel het hier niet zo zwaar voelt).
Nu nog even gamen en aan ons buitenzwembad bij het hotel vertoeven voor het avondeten hier.





En dan morgen: op naar Monterey, een mooie badplaats aan de Pacific Ocean Coast onder San Francisco.
Groeten van Freek en Arjen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.