zaterdag 2 juli 2016

Van Amsterdam naar JFK

Hallo lieve thuisblijvers:

Voor jullie en ook voor de blog even wat info:
Na het afscheid nemen eerst de ruimbagage ingecheckt en toen door, de security rij in, wat best wel druk en dus lang schuifelen was. Door de screener, fouilleren (Freek kreeg een high five van de security-man toen bleek dat hij geen messen en drugs bij zich‎ had) en toen de volgende rij voor de douane weer. Zo, we waren er door. Met een colaatje naar de gate E17 en daar gewacht.







Het toestel kwam net binnen met vertraging uit New York, dat was de reden dat wij ook drie kwartier later vertrokken met dezelfde Boeing. De schoonmakers gingen erin nadat de oude crew en passagiers er uit kwamen en toen de verse crew erin en het boarding proces.




Bejaarden en babies eerst, dan de sky priority, business class en elite members en toen het economyvolk zoals wij: nog een keer boarding pass laten scannen en paspoort laten zien. Een paar mensen kwamen niet opdagen, dus hun bagage moest er weer uit en dat koste nog even tijd, zo melde onze captain. En toen gingen we dan. Na een modelstart al snel boven zee. We zitten in het middenvak en zien de zee en de wolken via het raampje drie stoelen verder dus, maar als je even rondloopt en bij de toiletten kun je natuurlijk genoeg zien door een raampje in de gang daar. Helder weer hier op 10.800 meter ruim boven de wolkendeken :). Gemiddeld gingen we zo'n 850 km per uur ofzo.



We krijgen goed eten en drinken van de KLM-crew. Van water en cola en koffie tot kip biryani met vooraf een oriëntaalse salade en een warm broodje en limoenmousse met soesjes en  bosvruchten toe. Freek heeft z'n hoofdgerecht met cola op en Arjen natuurlijk met een bijpassend wijntje. Kaas en wat crackertjes nog erbij, koffie, even later weer drinken met wat knabbels, we slibben nu al dicht.‎ En een ijsje volgde nog volgens het infotainment system. Dat klopte en toen nog een snack... Freek kijkt een Dino animatiefilm, star wars en voetbalwedstrijden, let get cobs, poosje samen voetbal gekeken en Arjen de film 'Knielen op een bed violen'. Goeie aanvulling op het boek! Verder af en toe beetje dommelen en muziekje luisteren. Als Freek zin heeft in iets loopt ie vrolijk naar achter en komt terug met een Sprite ofzo...:)


We vliegen over Engeland en Ierland, onder IJsland en Groenland door. Over de eindeloze oceaan met de kromming van de aarde mee richting de Saint Lawrencebaai, over Canada, tussen Quebec rechts en Boston links en zo gaat het richting JFK, New York! ‎1 keer heel lichte turbulentie gehad en 1 keer even een klein zakkertje van 2 seconden en verder heel stabiel tot nu, een driekwartier voor New York.

Verslag van na de aankomst en naar hotel typen we later, dit is in het vliegtuig vast gedaan en met ‎de eerste 4G straaltjes van New York op de Blackberry vast verzonden, als het goed is, althans da's het plan :)

Groeten van Freek en Arjen

2 opmerkingen:

  1. Goeiemorgen wereldreizigers, het is hoog daar in NY, veel en hoog, maar er zijn veel mooie plekjes ook. Is de Starbuck koffie nu echt zo geweldig als ze (ons) in films doen geloven? We genieten weer van de foto's en de (korte) :-) :-) verhaaltjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo zeg! Zijn al die Boeing vluchten zulke culinaire festijntjes...? Dan ga ik daar ook eens over denken! Tot op heden heb ik 't nog niet verder gebracht dan 'n aantal helikoptervluchtjes boven Flakkee, maar daar kreeg ik niet eens 'n kaakje.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.